.

Fairtrade gemeenten in de provincie Limburg

Heerlen

Eerst Fairtrade Gemeente, dan Fairtrade Regio

Een grote, actieve en enthousiaste werkgroep is sinds de zomer van 2017 druk bezig met het inventariseren van bedrijven en organisaties die voldoen aan de fairtrade criteria. Er blijken in de gemeente Heerlen verrassend veel bedrijven en organisaties te zijn waar fairtrade koffie wordt geschonken en gedronken en waar andere fairtrade producten te koop zijn. Ook producten waar je niet meteen aan denkt, zoals fairtrade bloemenvoeding of fairtrade limoenen.

Doe mee!

Draag je fairtrade een warm hart toe? Doe dan mee en meld je aan voor de werkgroep. Verkoopt of gebruikt jouw bedrijf fairtrade producten, maar hebben we nog geen contact met je opgenomen? Stuur ons dan een bericht zodat we je in het zonnetje kunnen zetten op deze website en op onze Facebook-pagina.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade staat voor handel drijven op basis van gelijkwaardigheid. Boeren en andere producenten krijgen een prijs die in verhouding staat met de kosten die ze maken en de inspanningen die ze leveren. Daardoor houden ze tijd en geld over om zich verder te ontwikkelen, om te investeren in het structureel verbeteren van hun levensomstandigheden.

Bekijk deze gemeente

Sittard-Geleen

Welkom op de campagnewebsite van 'Fairtrade Sittard-Geleen'!

Draag jij fairtrade een warm hart toe?

Winkels
De Fairtrade gemeentecampagne Sittard-Geleen roept winkels in Sittard-Geleen op om zich aan te sluiten bij de campagne en fairtrade producten te verkopen. Onder de deelnemende winkeliers zitten supermarkten, horecagelegenheden, giftshops, conceptstores en nog veel meer.

Organisaties
De Fairtrade gemeente campagne Sittard-Geleen roept bedrijven, verenigingen onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties in Sittard-Geleen op om zich aan te sluiten bij de campagne en voortaan fairtrade producten te gebruiken. Dat kan al heel eenvoudig, bijvoorbeeld door alleen nog maar fairtrade koffie en thee te gebruiken. Een kleine stap voor ons, maar wel een die mensen elders helpt zich te kunnen ontwikkelen.

Ruim 100 winkels, bedrijven en organisaties uit Sittard-Geleen nemen inmiddels deel aan de campagne en gebruiken of verkopen fairtrade producten.

Ook meedoen?

Neem dan contact met ons op via
fairtrade@mondiaalbeleid.nl of
via onze facebookpagina www.facebook.com/FairtradeSittardGeleen

Bekijk deze gemeente

Venlo

Per 1 maart 2015 is FAIR Venlo de nieuwe organisatie voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en wereldburgerschap in Venlo.

Ons doel is een samenleving bevorderen waarin we op een duurzame, respectvolle manier omgaan met de wereld om ons heen en waarin iedereen een plek krijgt om mee te doen. We willen dat doen door te ontmoeten, door het verbinden van burgers, onderwijs, bedrijven, instellingen en de gemeentelijke overheid.

Als middel daarvoor kiezen we voor bekendheid en bewustwording van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (In het Engels Sustainable Development Goals, SDG’s), ook wel Global Goals genoemd.

Fair Venlo heeft de ambitie om als netwerkorganisatie samen met anderen te bevorderen dat er een kruispunt en kenniscentrum komt, een eerste aanspreekpunt van waaruit effectief doorverwezen/georganiseerd kan worden. Knooppunt, aanjager en verbinder van projecten op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en mondiale vraagstukken binnen de gemeente Venlo.

Mijlpalen van de afgelopen jaren ziet u in onderstaande foto-impressie:

fairvenlo.nl


Bekijk deze gemeente

Venray

Venray is een plattelandsgemeente in Noord Limburg. Naast de centrumplaats Venray met 30.000 inwoners kent de gemeente 13 kerkdorpen, waarvan het grootste aantal geen winkels heeft.

werkwijze van ons Platform:
Het platform kiest duidelijk voor Fairtrade promotie en wil daarbij de fairtradegemeentecampagne als vehicle gebruiken. De titel zo waarschuwen de leden van het platform de werkgroep is geen doel op zich maar "slechts"een middel dat goed gebruikt kan worden in de promotie. Zo wordt het ook gebruikt naar de deelnemende ondernemers.
Door deze actie zijn een groot aantal ondernemers fairtrade producten gaan gebruiken/verkopen. Niet altijd voldoende om mee te tellen( bijv in de horeca), maar wel voldoende om door het Platform hogelijk gewaardeerd te worden vanwege de eerste stap.
In dit kader wordt ook de eerlijk winkelroute ingezet. Laat merken dat je iedere bewust stap waardeer.
nov. 2017 Na de start zijn we voortvarend verder gegaan met het platform

Bekijk deze gemeente
Doe ook mee
.