.

Nieuws in Woudenberg

Catharinaparochie Fraitrade kerk

Dit bericht werd geplaatst op .

Tijdens de actieperiode van WAUW!denberg kreeg de Catharinaparochie het predikaat 'Fairtradekerk'. Job van der Mijl reikte het daarbij horende keurmerkbord uit aan Ton van Leur als voorzitter van de werkgroep die zich binnen de Catharinakerk bezig houdt met duurzaamheid en Fairtrade.

De Catharinakerk is één van de 140 Groene Kerken in Nederland en daarbij hoort ook het gebruik van Fairtradeproducten. Deze kerk heeft al grote stappen gezet daarin. Uit het juryrapport: ,,De werkgroep Fairtrade Gemeente Woudenberg waardeert hiermee dat de kerk fairtradeproducten gebruikt. Ook zijn ze enthousiast over de activiteiten in het kader van Groene Kerk en duurzaamheid en het promoten daarvan onder de parochianen. Wellicht kan de Catharinakerk ook andere kerken hiertoe stimuleren."
In zijn presentatie vertelde Ton van Leur over de pauselijke 'groene' encycliek Laudato Si waarin de mensen opgeroepen worden goed voor de aarde als geschenk van God te zorgen. Dit was de basis voor het ontstaan van de Groene Kerk die met het oog op toekomstige generaties wil stimuleren tot duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Bij alle duurzame maatregelen die de kerk genomen heeft zoals het gebruik van zonnepanelen en LEDlampen, afvalscheiding is de wekelijkse voorbede voor duurzaamheid opvallend. Voor de toekomst denkt de kerk nog aan het isoleren van leidingen en vloer, het gebruik van biologische schoonmaakmiddelen, projectieapparatuur en oplaadpunten op de parkeerplaats. ,,Bewustwording is het belangrijkste".

.