.

Nieuws in Waddinxveen

Uitreiking Fairtrade sticker Wagro

Dit bericht werd geplaatst op .

Persbericht dd. 15 september 2016Donderdag 15 september is WAGRO Waddinxveen deelnemer geworden van Fairtradegemeente Waddinxveen. Directeur Linnard Kruiswijk nam de deelnemersticker in ontvangst en plakte die bij de entreehal. WAGRO heeft zich ontwikkeld van een composteringsbedrijf tot een onderneming met een breed scala van activiteiten rond hergebruik van grondstoffen. “Dat draagt bij aan duurzame ontwikkeling en Fairtrade past daar prima bij, we versterken elkaar”, aldus Kruiswijk. In een Fairtradegemeente werken de gemeente, winkels, bedrijven en organisaties (zoals scholen, kerken en sportclubs) samen onder het motto “Koop fair en duurzaam”. Het doel is vraag en aanbod te vergroten van producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu en die tegen een eerlijke prijs zijn verhandeld.

Fairtrade sticker uitreiking wethouder Hofstra

Dit bericht werd geplaatst op .

Op de elektronische informatieborden aan de toegangswegen staat ‘Welkom in Fairtradegemeente Waddinxveen’. Ons dorp is een van de 65 Nederlandse gemeenten die deze eervolle titel mogen voeren.
In een Fairtradegemeente werken inwoners, gemeente, winkeliers, bedrijven en organisaties (zoals kerken, moskeeën, scholen en sportclubs) samen aan een doel: gebruik producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu en die tegen een eerlijke prijs, zonder kinderarbeid, zijn verhandeld. Producten die je herkent aan het zwierige geel-blauwe logo ‘fairtrade’ of aan vergelijkbare logo’s zoals Utz of Rain forest alliance. Koffie, thee, chocola en bananen zijn de bekendste. Er zijn honderden eerlijke producten en het aantal neemt toe. Ook kleding, cadeaus en trouwringen bestaan in de ‘fairversie’.
Eerlijk duurt het langst en daarom is ons motto: Koop fair en duurzaam!
Wilt u daar meer over weten? Bekijk onze nieuwe website: www.fairtradewaddinxveen.nl

Bewust de markt op
Steeds meer mensen willen weten waar hun boodschappen zijn gemaakt of verbouwd en onder welke omstandigheden dat is gebeurd. Ze vinden bijvoorbeeld biologische en streekproducten belangrijk en willen dan weten of en zo ja welke bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Fairtrade voegt daar iets aan toe, namelijk een stabiele prijs waardoor producenten in ontwikkelingslanden kunnen investeren in hun bedrijf. In die prijs zit ook een premie waarmee scholen en ziekenhuizen worden gebouwd. Dus is het belangrijk dat kinderarbeid wordt tegengegaan, zodat kinderen naar school kunnen. En dat er gewerkt wordt onder gezonde arbeidsomstandigheden. Duurzaamheid verlegt grenzen, ook buiten onze grens. Fairtrade stimuleert deze ontwikkeling.
Het bevorderen van een bewuste keuze, dat hoort in een Fairtradegemeente en dat begint met voorlichting. De werkgroep Fairtrade doet dat onder andere door informatie op markten en braderieën.
Zaterdag 24 september staan we samen met de Wereldwinkel op de Duurzaamheidsmarkt in het winkelcentrum.

Herkenbare deelnemers
Er zijn zo’n 20 winkels, bedrijven, restaurants en scholen die deelnemer zijn van Fairtradegemeente Waddinxveen. Binnenkort zijn ze herkenbaar aan de oranje sticker met de wokkels. De eerste is uitgereikt aan de wethouder Duurzaamheid, Lex Hofstra. De sticker zit inmiddels op het raam bij de ingang van het gemeentehuis.

Braderie Dorpstraat

Dit bericht werd geplaatst op .

De werkgroep staat op zaterdag 4 juni op de jaarlijkse Dorpstraatbraderie.

Samen met de Wereldwinkel Waddinxveen geven we voorlichting en laten we chocola van Tony's Chocolonely proeven.

Uitreiking van de titel FTgemeente Waddinxveen

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 2 juli zal de jury de titel Fairtradegemeente Waddinxveen uitreiken aan burgemeester Cremers. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Coenecoopcollege.

Op 2 juli zal de jury de titel Fairtradegemeente Waddinxveen uitreiken aan burgemeester Cremers. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Coenecoopcollege.
Op 13 juni 2015 heeft de jury van Fairtrade gemeenten de titel Fairtradegemeente Waddinxveen toegekend. De jury vindt dat Waddinxveen voldoet aan de zes criteria van de campagne.Dit heuglijke feit zal gevierd worden in aanwezigheid van de partners en de partners die dat nog in beraad hebben. Wethouder Martijn Vroom zal zijn visie geven over het verband tussen fair en duurzaam en leerlingen van het Coenecoopcollege zullen tijdens een 'Collegetour' hun kijk op fairtrade geven en daarover vragen stellen aan de aanwezigen.

Voorlichting en promotie fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

Fairtrade present op Dorpstraatbraderie 6 juni

De werkgroep Fairtrade Waddinxveen zal voorlichting geven en promotie maken tijdens de jaarlijkse braderie in de Dorpstraat. Deze wordt gehouden op zaterdag 6 juni.

.