.

Nieuws in Venray

Nog meer Fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

op 3 dec, werden met wethouder Martijn v.d. Putten weer 5 ondernemers met het Wij doen mee Fairtrade handje beloond, vanwege verkoop en/of gebruik van fairtrade producten. Inmiddels zijn in Venray 61 ondernemers bezitter vvan een fairtrade handje

zie bestand

werelddag venray

Dit bericht werd geplaatst op .

tijdens de jaarlijkse werelddag van heet mondiaal platform is het fairtrade platform actief 27 september.

Bij dit jaarlijkse festival, waarop alle venrayse projecten die actief zijn op het gebied van mondiale ontwikkeling was het fairtrade platform dit jaar present met een informatiekraam waar naast informatie
geproefd kon worden van bananenchocdip
via een kinderspelletje een fairtrade prijs gewonnen kon worden.
Deze markt werd door meer dan 500 personen bezocht,waarvan een groot aantal onze kraam bezocht

fairtrade week 2015

Dit bericht werd geplaatst op .

in 2015 weer de handjes en nu ook een fairtrade etalage

tijdens de fairtrade week
hebben wij een etalage met fairtrade producten en informatie versierd.Tegelijkertijd kon men een prijs winnen door het aantal fairtrade chocolaatjes in deze etalage te raden.
Daarnaast waren de fairtrade verkooppunten weer herkenbaar door de grote Fairtrade handjes .

Venray 1 jaar Fairtrade gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

Om ons 1 jarig jubileum te vieren werd een proeverij,muziek en dans georganiseerd, tegelijkertijd met de viering van 25 jaar wereldwinkel in Venray.

in Peel en Maas en op Omroep Venray is hier aandacht aan besteed

Venray 1 jaar Fairtrade gemeente en Wereldwinkel 25 jaar in Venray

9 mei was er dus iets te vieren in Venray. Op de Grote Markt maakte leden van het Fairtrade Platform reclame voor Fairtrade artikelen die ook in de Venrayse supermarkten te koop zijn en op de Bleek werd onder andere via zang,dans en andere muziek aandacht voor de Wereldwinkel gevraagd.
Op de Grote Markt werd, niet alleen door kinderen maar ook door veel ouders, gretig geproefd van de fairtradebananen ( van Plus van Dijck) die in fairtradechocolade ( van Rousseau) gedipt werd. Ook de couscous bereid met fairtrade ingredienten door de mensen van de Reden vond hier en bij de Wereldwinkel gretig aftrek.
Een van de eerste bezoekers op de Grote Markt was burgemeester Hans Gilissen, die een jaar geleden het fairtrade gemeenteschild in ontvangst mocht nemen.
Vier supermarkten uit Venrays centrum (Plus van Dijck, Albert Heijn,Jan Linders en Emte) lieten zien dat niet alleen in de wereldwinkel maar ook bij hen een groeiend aantal fairtradeproducten te koop is.
Extra trekker was ook dit jaar weer de joekskapel “de vrollie van toete noch blaoze”die inmiddels tot vaste fairtradepromoter is benoemd.
Verder waren in het hele centrum de grote handen te zien die wezen naar de ondernemers die meedoen aan de Eerlijk winkelroute.
Een jaar Fairtrade gemeente is prima maar er is ook in Venray nog veel te winnen.

Werelddag

Dit bericht werd geplaatst op .

Op zondag 29 september zal op het Henseniusplein in Venray voor de 11e keer de Werelddag gehouden worden. Een groot aantal Venrayse organisaties die actief zijn op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, vrede en mensenrechten, zullen deze dag informatie geven over hun projecten en verkopen voorwerpen uit derde wereldlanden.

Daarbij is veel muziek, dans en modeshow en men kan er allerlei internationale hapjes proeven. Een kleurrijk feest waar heel veel te beleven valt!
Ook de Werkgroep Fairtrade Venray zal er met een stand aanwezig zijn om mensen te laten proeven hoe heerlijk de Fairtrade producten smaken.

.