.

MVO in Oss


De EerlijkWinkelen route is 2012 in Oss is op de kaart gezet.
Dat behelst meer dan alleen fairtrade, er is ook een focus op biologische-, ecologische-, streek- en gerecyclede producten. De VVV Oss wil graag een update van ons of de gemeente.

Platform en werkgroep Fairtrade hebben geprobeerd om een MVO prijs voor ondernemers in de gemeente Oss te organiseren. Ze kregen advies van een Switch medewerker, voorheen COSBrabant. Er is een gesprek geweest met de voorzitter van de Kracht van Oss en de wethouder die aan de Kracht verbonden is en met de lokale Rabobank. Door een verandering in beleid kunnen beide niet sponsoren. Er staat nog een gesprek met de wethouder van economische zaken gepland om de MVO prijs in Oss te realiseren.

In het (algemeen) bestuur is een (duurzame) ondernemer als adviseur gekomen, Marian Wagemakers. Haar bedrijf kreeg een prijs voor duurzaamheid en MVO.

Er is in 2016 een Fairtrade les ontwikkeld en gegeven aan groep 8 leerlingen waaraan ook een logowedstrijd verbonden was. De winnaars hebben we op Facebook gepresenteerd.

Tijdens de Maashorst Fair hebben we voor het eerst samen met Fairtrade Bernheze en Uden het publiek op een ludieke manier kennis laten maken met fairtrade fruit en kleding die op een MVO manier vervaardigd is. We hebben daarvoor een eigen boekenlegger ontworpen met daarop een aantal fairtrade/eerlijke kledingmerken, zodat de consument weet welke goede kleding hij kan kopen.

.