.

Winkels & horeca in Noordoostpolder

Om dit criteria te behalen dienen de volgende 5 punten behaald te worden:
Supermarkten (6 stuks)Giftshops/huishoudelijke winkels (2 stuks) Vrijetijd en recreatiebedrijven (2 stuks)Horeca (4 stuks)Overige branches (2 stuks)
De supermarktgroep heeft inmiddels een plan gemaakt met een inventarisatie van supermarkten in de Noordoostpolder. De nulmeting is in 2012 uitgevoerd en in april 2013 nogmaals. Hieruit blijkt dat het aantal fairtrade producten toeneemt. Inmiddels is een aantal supermarkten bereid gevonden zich te conformeren aan de Fairtrade Gemeente campagne.
Ook zijn er diverse winkels (galeries, sportwinkel, drogist) die zich aangemeld hebben voor de Fairtrade Gemeente campagne. Gezamenlijk zorgen zij dat categorie B en E voldoen aan het criterium.
In de vrijetijd/recreatiesector gebeurt de laatste tijd veel rondom lokale producten. Het was voor de werkgroep relatief eenvoudig om bij twee locaties een fairtrade menu op de kaart te krijgen.
In het verlengde hiervan is de horeca-ondernemer te vinden. Veel restaurants in Emmeloord en omstreken verkopen al fairtrade koffie en thee. De laatste hand wordt nu gelegd aan het definitief maken van de lijst voor dit criterium.

.