.

Het gemeentebestuur in Meierijstad

Het gemeentebestuur van Meierijstad steunt de doelstellingen van fairtrade. Er zijn goede contacten met de gemeente via de beleidsmedewerkers duurzaamheid, wethouder duurzaamheid en enkele raadsleden die fairtrade hoog in het vaandel hebben staan. Met regelmaat is er overleg met de gemeente en komt de gemeente met gevraagde en ongevraagde adviezen.
Het bestuur van de werkgroep Fairtrade Meierijstad wordt betrokken bij diverse beleidsprocessen: 'mijlpalen meierijstad', evenementenbeleid, visie duurzaamheid.
Ook bij gemeentelijke acties gericht op duurzaamheid wordt inzet van de werkgroep gevraagd.

Bij de nieuwe gemeente Meierijstad hoort een nieuw wapen en een nieuwe ambtsketen. De nieuwe keten is lokaal ontworpen en gemaakt. Hierbij is gekozen voor eerlijk zilver!

Binnen de gemeente is ook een groencoach actief die straten en buurten stimuleert om een stukje openbare ruimte bij te houden. Als welkomstcadeau ontvangen ze een pakketje met fairtrade koffie, thee en koekjes.

Alle voetbalverenigingen van Meierijstad hebben een fairtrade voetbal ontvangen uit handen van de wethouder sport.

Eerlijke handel, met informatie over fairtrade, maakt deel uit van de gemeentelijke website duurzaamheid: https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid/eerlijke-en-duurzame-handel_41939/

.