.

Werkgroep in Lochem

Eind 2012 hebben we vanuit bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties het initiatief genomen om de gehele gemeente Lochem, met de afzonderlijke kernen, tot Fairtrade Gemeente te maken. Met een zeskoppige commissie werken we in alle twaalf kernen van Lochem aan de campagne LOCHEM FAIRTRADE om zover te komen.

Acties in 2013
Inmiddels hebben we al heel wat bereikt. Ruim dertig bedrijven, winkels en organisaties hebben zich achter onze campagne geschaard. En ook van B&W en gemeenteraad van Lochem hebben we officieel steun voor Lochem Fairtrade ontvangen.

In de landelijke Fairtradeweek in 2013 organiseerden we samen met de gemeentes Zutphen en Renkum een evenement waarin we de aftrap namen voor een heuse Fairtrade Challenge. Onder het toeziend oog van titelhouder Renkum daagden de gemeentes Lochem en Zutphen elkaar uit om als eerste in de Achterhoek de titel Fairtrade Gemeente in de wacht te slepen.

Acties in 2014
We gingen aan de slag met het opzetten van een Eerlijke Winkelroute (zie daarvoor ook: www.eerlijkwinkelen.nl). Deze voert door de gehele gemeente langs adressen waar zowel fairtrade producten als biologische – en duurzame producten worden verkocht en langs winkels waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hergebruik centraal staan.

In dit jaar hebben we de titel Fairtrade Gemeente als eerste gemeente in de Achterhoek gekregen.

Acties in 2015
In het voorjaar hebben we samen met Living Lochem een Eerlijke Markt georganiseerd. In juni namen we deel aan het Harfsens zomerspektakel en in de Fairtradeweek gaan we de Eerlijke Winkelroute lanceren. De winkels betalen een bijdrage voor de kosten van totstandkoming en onderhoud van de Route, voor de extra publiciteit die we er aan geven via evenementen en berichten. Twee sponsoren stellen ons in staat om deze actie uit te voeren:

- De Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek
- Wereldwinkel Lochem

Woon je in Almen, Barchem, Eefde, Epse, Exel, Gorssel, Harfsen, Joppe, Kring van Dorth, Laren, Lochem of Zwiep en ben je geboeid door onze campagne of heb je er wat over te vragen, neem dan contact op met:

Pieter Arts
(0573) 46 09 30
fairtradelochem@gmail.com

.