.

Werkgroep in LeidenSinds november 2015 vormt een team van enthousiaste vrijwilligers de fairtrade werkgroep in Leiden. De werkgroep komt ca. tweemaal per maand samen om aan de fairtrade campagne te werken. De werkgroep draagt vertegenwoordigers uit verschillende branches: ICT; Bryan Brothers, Coaching; Stefan Tax, Jurist; Diana de Visser, zorg; Cecile van den Hout en twee wereldwinkeliers; Rohit bagchi en Brinezza Gutierrez,

Tot 8 januari 2016 is de werkgroep bezig geweest met het formeren van een kernteam en het ontwikkelen van het campagneplan. Op 3 december heeft de werkgroep een burgerinitiatief ingediend met als doel een facilitaire samenwerking tot stand te brengen met de gemeente en de gemeente als voorbeeld functie voor de gemeenschap te dienen. De raad zal naar verwachting op 22 januari 2016 over het burgerinitiatief worden ingelicht door de voorzitter van de raad. De raad zal na beraad van het burgerinitiatief een besluit nemen over het behandelen van het initiatief. Hierover word nader bericht.

De werkgroep heeft contact gelegd met Stichting Duurzaam Horeca Leiden om een samenwerking aan te gaan op het gebied van eerlijke producten in de Leidse horeca.

.