.

Winkels & horeca in Houten

Supermarkten: Er zijn 8 supermarkten in Houten. Alle supermarkten verkopen fairtrade producten.

Giftshops & Wereldwinkel: Er zijn in Houten 4 giftshops/huishoudzaken. Daarvan verkoopt HEMA fairtrade thee en wijn. Dit is niet helemaal voldoende voor dit criterium. Wij compenseren dit met bonuspunten behaald in de categorie Wereldwinkels.

Wereldwinkel Houten beschikt over een ruim gesorteerde en succesvolle Wereldwinkel en een Goedwerk verkoopgroep. Beide voldoen aan de criteria voor wereldwinkels en fairtrade shops. De daarmee behaalde bonuspunten worden ingezet voor het compenseren van tekortkomingen bij andere rubrieken in de categorie winkels.

Als vrijetijd- en recreatiebedrijven hebben we Bever Sport opgevoerd die kleding van de fair wear foundation in het assortiment heeft. En verder heel gericht is op duurzaam.
Zij geven zelf aan dat het heel moeilijk is om fairtrade kleding te krijgen. Verschillende kleine merken zijn daar al wel heel ver in. Zo is er ook oog voor duurzaamheid te zien aan een blue label. Maar er zijn veel merken die wel op zoek zijn naar goede arbeids omstandigheden en duurzame materialen. Maar tot een fairtrade label is het nog niet gekomen.

Horeca: Opvallend in de gemeente Houten is dat er een aantal horeca bedrijven fairtrade producten gebruiken en vaak ook bewust, maar hier niet mee te kooplopen.Je ziet het niet terug op de menukaart. Maar ze schenken gewoon fairtrade koffie en thee en gebruiken zo mogelijk ook nog fairtrade producten. Deze zelfde ondernemingen zijn vaak ook verder op het gebied van duurzaamheid. Door het gebruik van streekproducten.

.