.

Nieuws in Barendrecht

30 oktober start Barendrecht Fairtrade gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

30 oktober start Barendrecht Fairtrade gemeente

Tanja de Jonge gemeente Barendrecht omarmt de VN Sustainable Development Goals die door de VNG zijn vertaald naar de gemeentelijke Global Goals met concrete activiteiten. Fairtrade gemeente zijn is zo’n activiteit voor het bestrijden van armoede en honger. Daarom wil de gemeente het label Fairtrade Gemeente halen. Hiervoor is om te beginnen een kerngroep van barendrechtse inwoners en ondernemers nodig. Op dit moment zoeken we leden voor de kerngroep. Heb jij interesse meld je dan bij Frans de Graaff. Mocht je iemand hiervoor kennen , laat het dan weten of breng deze persoon in contact met Frans. Samen op weg naar een Fairtrade gemeente! minder weergeven

Bedrijfskantine Fairtrade week 26 oktober t/m 3 november 2019

Dit bericht werd geplaatst op .

FAIRTRADE WEEK
Facilitaire Zaken zet zich in voor de Fairtrade week. Deze week zal er elke middag een zelfgemaakt Fairtrade product worden bereid in onze bedrijfsrestaurants. In Ridderkerk kon er vandaag worden genoten van een omelet en in Barendrecht van een pittige ananas smoothie!

Deze week vindt namelijk de najaarseditie van de Fairtrade week plaats! In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade. Zie voor meer informatie: http://maxhavelaar.nl/wat_is_fairtrade

Deze week genoten van een Fairtrade lunch? Ook thuis gemakkelijk te maken:
- Ananas smoothie: https://www.fai...met-specerijen/
- Rode curry noedel soep https://www.fai...rry-noedelsoep/
- Omelet https://www.fai...-verse-groenten
- Frambozen smoothie: https://www.fai...ambozensmoothie
- Tonijnsalade: https://www.fai...jn-van-jackfrui minder weergeven
Pittige ananas smoothie met specerijen | Fairtrade Original
Lekkere trek? Smoothies zijn dorstlessend, lekker en onwijs voedend. Deze pittige ananas smoothie met specerijen is geweldig voor onderweg of als snel ontbijt!
fairtradeoriginal.nl
Pittige ananas smoothie met specerijen | Fairtrade Original

Bibliotheek aanZet Barendrecht 26 oktober t/m 3 november 2019

Dit bericht werd geplaatst op .

26 oktober t/m 3 november Bibliotheek draait films over Fairtrade en heeft een hoek ingericht met Fairtrade producten van de Wereldwinkel

Feestelijke activiteiten
Tijdens de Fairtrade week is er een heuse bioscoop in Bibliotheek Barendrecht Tijdens openingstijden kunnen bezoekers hier genieten van films en documentaires over eerlijke handel en een beter milieu. De bioscoop is herkenbaar door schotten en banners van Fairtrade. De toegang is gratis. Loop gerust eens binnen. In deze week wordt er ook lekkere, uiteraard Fairtrade, koffie uitgedeeld.

4Suze

Dit bericht werd geplaatst op .

De eerste gecertificeerde bloemist in Barendrecht

Nieuwe winkel 4Suze
4Suze, de eerste gecertificeerde duurzame bloemist van Barendrecht, heeft vrijdag 27 september de deuren van de nieuwe winkel aan de 2e Barendrechtseweg geopend. 4Suze zit nu in het pand van de vroegere ijzerwaren- en gereedschappenwinkel van Onnink. Maar er is niets dat daar nog aan herinnert. Het systeemplafond is eruit gehaald. Daarmee ontstond genoeg hoogte om een verdieping te maken. Daarnaast is de parkeerplaats achter de winkel bij de zaak getrokken. De voormalige brandweerkazerne, die achter het pand ligt, is nu ook winkelruimte. Hierdoor ontstond ten opzichte van de oude zaak 300 vierkante meter meer verkoopruimte.
4Suze richtte zich als startende ondernemer op de zakelijke markt, maar al snel wisten de particulieren haar bijzondere creaties waarmee haar bloemstukken zich onderscheiden, te waarderen. Inmiddels is de bloemist uitgegroeid tot woonwinkel.
4Suze De Bloemiste is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Maandag op afspraak. Parkeren kan op het terrein van de Bethelkerk.

.