.

MVO in BarendrechtDuurzaam ondernemen

Duurzaamheid, het begint inmiddels een bekend begrip te worden in Barendrecht. Echter, voor een ondernemer die vooral bezig is met zijn dagelijkse business lijkt het soms een ver van zijn bed show. Toch is het zeker voor u ook belangrijk om uw bedrijfsvoering goed door te lichten op duurzaamheid. Waarom? Omdat het geld oplevert! Hoe levert dit geld op? Door besparing op de milieu- en energiekosten en door de verbetering van de reputatie van uw bedrijf.


Duurzaamheidskring

Duurzaamheidskring Barendrecht is een netwerk van Barendrechtse bedrijven, (gemeentelijke) organisaties, instellingen, verenigingen en individuele inwoners dat zich inzet voor een sociaal en economisch duurzamer Barendrecht.

Het doel

Bij de Duurzaamheidskring staat het delen van kennis en ervaringen over duurzame maatregelen en het samenwerken centraal. Deelname aan de Duurzaamheidskring is niet vrijblijvend. Van elkaar leren, elkaar inspireren en samenwerken staat centraal.

Historie

De duurzaamheidskring Barendrecht is op de landelijke Dag van de Duurzaamheid opgericht. Op vrijdag 11 november 2011 ondertekenden ruim 30 mensen de ‘Verklaring van Barendrecht’. Dit gebeurde tijdens de conferentie Duurzaam: samen sterk!

Rol gemeente

Als gemeente hebben wij bij de totstandkoming van de Duurzaamheidskring vooral een aanjagersrol vervuld. Nu de kring er is, zijn wij aangesloten als deelnemer.

Lid worden

De Duurzaamheidskring hoopt u te kunnen inspireren om mee te werken aan een duurzaam Barendrecht en lid te worden van de Duurzaamheidskring Barendrecht door ondertekening van de ‘Verklaring van Barendrecht’. U kunt zich aanmelden via de website van de Duurzaamheidskring.

.