.

Nieuws in 's-Gravenhage

Den Haag nu zichtbaar fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

Sinds oktober 2015 is Den Haag officieel fairtrade gemeente. Deze titel geeft aan dat in de stad bedrijven, maatschappelijke organisaties, bewoners en gemeente samen werk maken van eerlijke handel. Om uit te stralen dat de stad die handel een warm hart toedraagt, plaatste wethouder Joris Wijsmuller (Duurzaamheid) vrijdagmiddag een fairtrade bord in de vitrine van het stadhuis aan het Spui. De komende twee weken volgen ook de stadsdeelkantoren en stadsboerderijen

http://www.haagmedia.nl/den-haag-nu-zichtbaar-fairtrade/

Den Haag nu zichtbaar Fairtrade Gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

Sinds oktober 2015 is Den Haag officieel fairtrade gemeente. Deze titel geeft aan dat in de stad bedrijven, maatschappelijke organisaties, bewoners en gemeente samen werk maken van eerlijke handel. Om uit te stralen dat de stad die handel een warm hart toedraagt, plaatste wethouder Joris Wijsmuller (Duurzaamheid) vrijdagmiddag een fairtrade bord in de vitrine van het stadhuis aan het Spui. De komende twee weken volgen ook de stadsdeelkantoren en stadsboerderijen.

http://omroepscheveningen.nl/den-haag-nu-zichtbaar-fairtrade-gemeente-voor-eerlijke-handel/

Ome Ed en de Fair Trade

Dit bericht werd geplaatst op .

column Sjaak Bral) AD/Haagsche Courant, 26 oktober 2015

Ome Ed en de Fair Trade (column Sjaak Bral) AD/Haagsche Courant, 26 okt 2015
'Dus het is verre handel, maar eerlijke handel? Ik zucht. Al enige tijd probeer ik Paul uit te leggen wat 'Fair Trade' is. Paul is mede-uitbater van de snackbar in het Bezuidenhout waar ik iedere zondagmiddag bivakkeer, in het gezelschap van een aantal andere stamgasten. 'Hij snapt het niet', zegt zijn broer Martin. 'Wat ze natuurlijk bedoelen, is dat je met flair handel moet drijven.' Martin heeft het blijkbaar zelfs verkeerd verstaan.
'Heb je die mop wel 'ns gehoord over die dove?' roept Ome Ed. 'Nee,' zegt Martin. 'Hij ook niet,' gromt Ome Ed. 'Den Haag is officieel een Fair Trade gemeente geworden,' probeer ik nogmaals. 'Wij hebben dat predikaat gekregen van de stichting Max Havelaar. Daar moeten we trots op zijn. Het beste economische model is niet het verslindende, maar het duurzame.' 'Duur samen is het hier zeker, in die tyfusstad,' moppert Ome Ed. 'Fair Trade gaat over eerlijke handel,' stel ik met enige felheid in mijn stem. 'Dat is onmogelijk,' beweert Ome Ed. 'Haagse handel is nooit eerlijk. D'r wordt altijd iets verborgen gehouden.' 'Precies. Ik kocht laatst een pakkie condooms,' zegt Gerard de Gleuvenglijder, die de afgelopen tien minuten druk bezig is geweest om een halve kip helemaal op te eten. 'Toen vroeg die verkoopster: wilt u er een zak bij? Ik zeg: nee, zo lelijk is ze nou ook weer niet.' Het is overduidelijk dat mijn poging om het gesprek aan de stamtafel enig gewicht te geven aan het mislukken is. 'Goed, ik probeer het nog één keer,' zeg ik. 'Stel, je gaat naar de markt. Dan wil je eerlijk geholpen worden. Toch? Wat is er erger dan in een appel bijten en een worm zien?' Ome Ed heeft zijn antwoord al klaar. 'In een appel bijten en een halve worm zien,' zegt hij droogjes. Martin slaat met zijn hand op tafel. 'Nóu snap ik wat je bedoelt Sjaak, met je appel en je Fair Tree. Je bedoelt dat we in Den Haag allemaal biologisch moeten eten.' Ik hef mijn blik ten hemel. 'Het schijnt als je biologisch eet, dat je dan langer leeft,' zegt hij. 'Zal best,' roept Ome Ed. 'Maar hebbie ook gezien met wíe?'
Duur samen is het hier zeker, in die tyfusstad

Den Haag roept regering op om Nederland fairtrade land te maken

Dit bericht werd geplaatst op .


Nieuws

Den Haag FM, 24 oktober 2015
Den Haag heeft zaterdag in de New World Campus de titel Fairtrade Gemeente ontvangen.

http://denhaagfm.nl/2015/10/24/den-haag-roept-regering-op-om-nederland-fairtrade-land-te-maken-fotoserie/

Den Haag roept kabinet op om nederland fairtrade te maken

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag Direct, 24 oktober
Den Haag heeft in de New World Campus de titel Fairtrade Gemeente ontvangen. Tijdens deze bijeenkomst riepen alle aanwezigen het kabinet op om van Nederland het eerste Fairtrade Land ter wereld te maken.

http://www.denhaagdirect.nl/den-haag-roept-kabinet-op-om-nederland-fairtrade-te-maken/

Den Haag krijgt titel fairtrade Gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

De gemeente Den Haag mag zich voortaan 'Fairtrade gemeente' noemen. In de New World Campus in Den Haag kreeg wethouder Joris Wijsmuller (Duurzaamheid) zaterdag van de stichting Max Havelaar de titel overhandigd

http://www.omroepwest.nl/nieuws/2968296/Den-Haag-krijgt-titel-Fairtrade-gemeente

Den Haag is nu Fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag Den Haag mag zich vanaf morgen officieel Fairtrade Gemeente noemen.


de Telegraaf, 23 okt 2015
Den Haag Den Haag mag zich vanaf morgen officieel Fairtrade Gemeente noemen. De stad voldoet eindelijk aan alle voorwaarden die nodig zijn om de titel te bemachtigen. Eind vorig jaar nam de Haagse wethouder Joris Wijsmuller (Duurzaamheid) de uitdaging van de gemeente Amsterdam aan om van de hofstad een Fairtrade Gemeente te maken. Maar een jaar eerder was al een werkgroep begonnen van mensen van de Wereldwinkel Scheveningen en de gemeentedienst Stadsbeheer om te kijken wat de mogelijkheden waren. Morgen neemt Wijsmuller, samen met de Haagse Fairtrade-ambassadeurs de titel in ontvangst en geeft gelijk het stokje door aan een andere gemeente. De wethouder liet gisteren weten trots te zijn. "Dit is gelukt dankzij de inzet van een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers die hard hebben gewerkt om deze titel te behalen."
Den Haag geeft allereerst zelf het goede voorbeeld. Ambtenaren krijgen in de kantine nu al 'eerlijke' koffie, thee, broodbeleg en bananen voorgeschoteld. Nog niet op alle werkplekken is de koffie en thee te vinden, meer dan zestig procent wordt nu fairtrade ingekocht. In 2020 moet dat wel 100 procent zijn.
De stad voldeed al aan veel andere eisen, zoals een ruim aanbod aan winkels waar de producten werden verkocht en bedrijven en organisaties die zelf ook bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar heeft de stad van Vrede en Recht een 'Fairtradeschool' binnen de gemeentegrenzen gekregen: basisschool De Vrije Ruimte. Daarnaast werd er aangehaakt bij bestaande evenementen, bijvoorbeeld bij de wijkbarbecue in Laak, proeverijen op Vlaggetjesdag en het Zeeheldenfestival.
De titel is niet voor eeuwig. Over twee jaar moet de gemeente zichzelf weer bewijzen. De hofstad is ook geen voorloper, op dit moment zijn er zo'n 60 Fairtrade Gemeenten.

"Meer dan zestig procent van alle catering die Den Haag doet is fairtrade."

Dit bericht werd geplaatst op .


Categorie: Met audio, Nieuws


Den Haag FM, 23 oktober 2015
Het is de gemeente Den Haag gelukt om Fairtrade Gemeente te worden. Wethouder Joris Wijsmuller sprak een jaar geleden de ambitie uit de titel binnen te halen. Die past volgens hem goed bij Den Haag als Stad van Vrede en Recht.

Luister naar het interview met werkgroeplid Jan van Arkel: http://denhaagfm.nl/2015/10/23/werkgroep-fairtrade-gemeente-meer-dan-zestig-procent-van-alle-catering-die-den-haag-doet-is-fairtrade/

Den Haag wordt Fairtrade Gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag Direct, 19 oktober 2015
Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) ontvangt namens de stad Den Haag de titel Fairtrade Gemeente tijdens de aftrap van de Landelijke Fairtrade Week op zaterdag 24 oktober in de New World Campus.

http://www.denhaagdirect.nl/den-haag-wordt-fairtrade-gemeente/

Vier Haagse strandtenten krigen green keys.

Dit bericht werd geplaatst op .

Vier green keys uitgereikt aan Haagse strandtenten

Vier green keys uitgereikt aan Haagse strandtenten, www.denhaagfm.nl, 6 juli 2015
Vier Haagse strandtenten hebben maandag het Green Key keurmerk ontvangen. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. “De Green Key is een teken dat je op een duurzame, schone en biologische manier je product aanbiedt. Met de Green Key laat je een stukje kwaliteit zien”, aldus wethouder Revis. Hij reikte het keurmerk uit bij strandpaviljoen People. “Zo’n Green Key is voor toeristen echt een reden om naar het strand te komen.” De strandpaviljoens Zuid, De Kwartel, Pier 32 en People kregen het keurmerk. “Wij zitten achter een natuurpark dus vind ik dat je daar rekening mee moet houden. Niks erger dan een strandtent waar plastic bakjes omheen liggen die er jaren later nog liggen”, aldus Ed de Block, eigenaar van De Kwartel.

Eerste school is 'fair trade'.

Dit bericht werd geplaatst op .

Haagse Fair Trade School.

School is 'fair trade', de Telegraaf, 24 juni 2015
De school De Vrije Ruimte mag zich de eerste 'fair trade school' van Den Haag noemen. De onderwijsinstelling krijgt deze titel, omdat zij fair trade producten gebruiken en via educatie en activiteiten leerlingen, docenten en ouders over eerlijke handel informeren. Duurzaamheidswethouder Joris Wijsmuller reikt vandaag de titel uit. De Vrije Ruimte is een school voor onderwijs voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

Eerste Haagse Fairtrade school

Dit bericht werd geplaatst op .

Haagse Fairtrade school.

Eerste Haagse Fairtrade school, AD/Haagsche Courant, 20 juni 2015
De Vrije Ruimte aan de Stadhouderslaan is de eerste school in Den Haag die zich Fairtrade mag noemen. Komende woensdag ontvangt de schoolleiding een gevelbord met de tekst 'Fairtrade School' uit handen van wethouder Wijsmuller. De Vrije Ruimte is een kleinschalige, democratische school waar het onderwijsaanbod wordt afgestemd op de behoeften van de individuele leerling. Thema's als vrede en mensenrechten, wereldburgerschap en duurzaamheid komen veel aan bod in de lessen en ook krijgen de leerlingen alleen biologische en fairtrade (eerlijke handel) producten voorgeschoteld. Hierdoor mag de school de titel Fairtrade dragen.

Fairtrade ijs in het stadhuis. Weblog

Dit bericht werd geplaatst op .

Op weg naar de titel 'Den Haag Fairtrade Gemeente' is er weer een leuke actie.

Op weg naar de titel 'Den Haag Fairtrade Gemeente' is er weer een leuke actie.

Deze week kan je in de Urban Window van het stadhuis aan het Spui extra voordelig genieten van een Ben & Jerry’s ijsje. In de week van 15 t/m 19 juni betaal je daar voor een ijscup van 150 ml €2,00 (i.p.v €2,50).
Ben & Jerry’s ijs is, naast koffie en bananen, één van de meest bekende fairtrade producten met het Max Havelaar keurmerk. De gemeente Den Haag zet zich in om de verkoop en het gebruik van fairtrade producten in de stad te stimuleren. En daarmee geeft ze graag het goede voorbeeld.
IJs is vanwege de beperkte vriescapaciteit op het Spui helaas alleen te verkrijgen in de Urban Window. Maar de koffie en thee uit de warme drankenautomaten en de koffiebars van het IDC op het stadhuis en de Leyweg zijn geheel fairtrade. Net als de losse bananen en al het zoete broodbeleg.

Samen werken aan fairtrade
Den Haag wil fairtrade op de kaart zetten en een fairtrade gemeente worden. Eerlijke handel draagt bij aan het bevorderen van betere werk- en leefomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden en daar wil de werkgroep 'Fairtrade Den Haag' zich graag voor inzetten. In deze werkgroep zitten bewoners, vertegenwoordigers uit maatschappelijke organisaties, bedrijven, Duurzaam Den Haag en de gemeente. De werkgroep organiseert samen met het IDC in aanloop naar de titel en aantal leuke activiteiten, waarvan deze ijsactie er één is.

Met het kopen van een ijsje help je dus mee om van Den Haag een fairtrade gemeente te maken maar bovenal help je mee aan eerlijke handel in ontwikkelingslanden.

Meer informatie
Wil je meer weten over 'Den Haag Fairtrade Gemeente'? Kijk dan op:
www.duurzaamdenhaag.nl/fairtrade en www.fairtradegemeenten.nl
www.denhaag.nl/duurzaamheid
Bedrijfsrestaurants gemeente Den Haag

Fairtrade gemeente. Weblog

Dit bericht werd geplaatst op .

Hoe eerlijk is jouw banaan?

Hoe eerlijk is jouw banaan?
Het is je vast niet ontgaan in radiospotjes of supermarkt folders: Deze week is de landelijke week van de fairtrade. Ik koop al een tijdje fairtrade bananen in de supermarkt Maar wat koop jij voor een banaan? Sta jij wel eens voor het dilemma:
“Grijp ik standaard naar de ‘gewone’ bananen of wordt nu het toch eens tijd voor Max Havelaar?”
Voor de gemeente Den Haag gaat het nog verder. Want we willen de titel Fairtrade Gemeente in de wacht slepen. Een enthousiaste werkgroep zet - samen met het team van duurzaam Den Haag - zijn schouders eronder om dat te gaan bereiken.
Hoeveel weet jij over fairtrade?
Met deze quiz kan je jouw eigen kennis over fairtrade testen en kom je meer te weten over de uitdaging van de gemeente Den Haag om Fairtrade Gemeente te worden.
En ja de bananen die je onder meer bij City View kunt kopen zijn Fairtrade!
Naar de fairtrade quiz.

Den Haag gaat voor Fairtrade ! www.duurzaamdenhaag.nl

Dit bericht werd geplaatst op .

Met de verkoop van fairtradeproducten in onze stad dragen we bij aan betere werk- en leefomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden.
Op 25 oktober 2014 heeft de Haagse Wethouder Joris Wijsmuller de uitdaging van de gemeente Amsterdam aangenomen om van Den Haag ook een Fairtrade Gemeente te maken in 2015.

Den Haag gaat voor Fairtrade !
Met de verkoop van fairtradeproducten in onze stad dragen we bij aan betere werk- en leefomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden.
Op 25 oktober 2014 heeft de Haagse Wethouder Joris Wijsmuller de uitdaging van de gemeente Amsterdam aangenomen om van Den Haag ook een Fairtrade Gemeente te maken in 2015.

Het behalen van de titel Fairtrade Gemeente is een initiatief van de stad. Samen met maatschappelijke organisaties, personen en de gemeente gaan wij hier ons voor inzetten en zijn we verenigd in de werkgroep Fairtrade Den Haag.
De werkgroep Fairtrade Den Haag zet zich in om de vraag naar en het aanbod van fairtradeproducten bij winkels, bedrijven, horeca en inwoners te stimuleren. Om te weten hoe de Fairtrade vlag in Den Haag erbij hangt gaan studenten van de Haagse Hogeschool inventariseren wat er op dit moment nog moet en kan gebeuren om vraag en aanbod van fairtradeproducten te verhogen. Dit onderzoek zal gebeuren in februari en maart.

Wat houdt het in?
Om de titel te kunnen verwerven moet Den Haag voldoen aan een aantal criteria. Zo moet er bijvoorbeeld een lokale werkgroep actief zijn die het initiatief neemt om de titel te behalen en zorgt dat de titel behouden blijft. Daarnaast moet het gemeentebestuur zich uitspreken voor Fairtrade en dFairtrade producten inkopen. Ook maatschappelijke organisaties en bedrijven moeten Fairtrade producten gebruiken. Verder moeten er in de plaatselijke winkels en horeca eerlijke producten worden verkocht. De werkgroep moet verder zorgen voor lokale publiciteit rond de campagne.

Wat kun je zelf doen?
Je kunt zelf een bijdrage leveren aan eerlijke handel door:
Zelf zoveel mogelijk Fairtrade producten te kopen . Zie: www.maxhavelaar.nl/producten www.eerlijkwinkelen.nl (kun je ook verwijzen naar sites zoals die van de wereldwinkel (scheveningen) en Waar?)
Als ondernemer in je eigen organisatie Fairtrade producten te gebruiken zoals koffie, thee en bananen.
Of je aan te melden als lid van de werkgroep “ Fairtrade Den Haag”. De werkgroep kan nieuwe leden, vrijwilligers, gebruiken om de bovengenoemde criteria te behalen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld het enthousiasmeren van winkels om Fairtrade producten (meer) in te kopen. Of deelnemen aan een professionele campagne waarmee je ervaring kan opdoen die relevant is voor je CV.
Voor meer informatie: info@duurzaamdenhaag.nl

www.fairtradegemeenten.nl
www.denhaag.nl/duurzaamheid

World fair trade day: Den Haag wordt fairtrade gemeente, denhaagfm.nl, 8 mei 2015

Dit bericht werd geplaatst op .

World Fair Trade Day, de internationale dag voor Fairtrade.

World fair trade day: Den Haag wordt fairtrade gemeente, denhaagfm.nl, 8 mei 2015
Zaterdag is het World Fair Trade Day, de internationale dag voor Fairtrade. Den Haag is een van de weinige grote steden die de titel Fairtrade Gemeente nog niet heeft. Wethouder Joris Wijsmuller kondigde in oktober aan de titel binnen een jaar te willen behalen. Jan van Arkel moet daar met de initiatiefgroep Fairtrade gemeente Den Haag voor zorgen. Dertig studenten van de Haagse Hogeschool hebben geïnventariseerd hoeveel scholen, bedrijven, winkels en instellingen Fairtrade zijn. Dat was een hele klus. “Sommige hebben wel Fairtrade-koffie, maar geen thee. Daar zijn hele strenge regels aan verbonden”, vertelt Van Arkel op Den Haag FM. “Dat Den Haag fairtrade-gemeente gaat worden, dat staat voor mij als een paal boven water”, zegt wethouder Wijsmuller. “Maar of het dit jaar nog gaat lukken, is de vraag. We werken er hard voor.”

Den Haag wordt fairtrade, dat staat als een paal boven water !

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag wordt fairtrade, dat staat als een paal boven water.

http://denhaagfm.nl/2015/05/08/world-fair-trade-day-dat-den-haag-fairtrade-gemeente-wordt-staat-als-een-paal-boven-water/

Gemeente strijdt om Fairtrade-titel

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag wil de titel 'Fairtrade Gemeente' in de wacht slepen en roept daarbij de hulp in van inwoners en winkelend publiek.

Gemeente strijdt om Fairtrade-titel, AD/Haagsche Courant, 29 april 2015
Den Haag wil de titel 'Fairtrade Gemeente' in de wacht slepen en roept daarbij de hulp in van inwoners en winkelend publiek. De gemeente vraagt hen daarom om fairtrade producten die zij het en der tegenkomen te melden via Facebook. Wethouder Joris Wijsmuller lanceerde vorige week de actie Spot jij fairtrade in Den Haag? 'Alleen als we voldoende winkels, horeca, bedrijven en instellingen spotten, maakt de stad kans op die titel,' liet hij weten. In een aantal fairtrade categorieën scoort de gemeente al voldoende. http://duurzaamdenhaag.nl/fairtrade

Haags Fairtrade koopleger

Dit bericht werd geplaatst op .

Fairtrade koopleger marcheert door Haagse binnenstad.

http://denhaagfm.nl/2015/04/23/koopleger-marcheert-door-winkelstraten-in-binnenstad/

Den Haag wil eind 2015 fairtrade gemeente zijn

Dit bericht werd geplaatst op .

Als het aan de gemeente Den Haag ligt is Den Haag eind 2015 een ‘Fairtrade Gemeente’. In een Fairtrade gemeente dragen winkels, bedrijven, bewoners en de gemeente bij aan eerlijke handel en betere werk- en leefomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden. In totaal zijn er al 54 Fairtrade gemeenten in Nederland.

Den Haag wil eind 2015 fairtrade gemeente zijn, www.denhaagdirect.nl 19 februari 2015
Als het aan de gemeente Den Haag ligt is Den Haag eind 2015 een ‘Fairtrade Gemeente’. In een Fairtrade gemeente dragen winkels, bedrijven, bewoners en de gemeente bij aan eerlijke handel en betere werk- en leefomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden. In totaal zijn er al 54 Fairtrade gemeenten in Nederland.
Criteria
Om Fairtrade gemeente te kunnen worden moet Den Haag aan een aantal criteria voldoen:
- Er is een werkgroep die Fairtrade stimuleert en initiatief neemt de titel te behalen en te behouden.
- Deze werkgroep ondersteunt duurzaamheid.
- De lokale politiek koopt Fairtradeproducten in.
- Winkels en horeca in deze gemeente verkopen eerlijke producten.
- Bedrijven en maatschappelijke organisaties maken gebruik van Fairtradeproducten.
Een onafhankelijke jury zal uiteindelijk beoordelen of Den Haag voldoet aan alle gestelde voorwaarden.
Onderzoek
Studenten van de opleiding bedrijfskunde van De Haagse Hogeschool gaan onderzoek doen naar Fairtrade in Den Haag. Zij gaan onderzoeken of hoeveel Fairtradeproducten momenteel verkocht worden door Haagse bedrijven, winkels en horeca. Ook gaan zij de mogelijkheden onderzoeken de vraag naar Fairtradeproducten te vergroten.

Eerlijke handel !

Dit bericht werd geplaatst op .

City View serveert Fair Trade koffie en thee en dat is belangrijk omdat Den Haag binnen een jaar de titel Fairtrade Gemeente wil halen.

Eerlijke handel !

Wisten/ weten (?) jullie al dat wij, liefhebbers van een heerlijk kopje koffie of thee op de 11de verdieping van het Stadhuis, al een bijdrage leveren aan Fairtrade? Het bedrijfsrestaurant City View serveert Fair Trade koffie en thee en dat is belangrijk omdat Den Haag binnen een jaar de titel Fairtrade Gemeente wil halen.
Afgelopen zaterdag heeft onze wethouder Joris Wijsmuller de uitdaging van de Gemeente Amsterdam aangenomen om binnen een jaar Fairtrade Gemeente te worden. De gemeente Amsterdam heeft als derde van de 4 grote steden deze titel ontvangen en is daarmee de 50ste gemeente in het land.
Om deze titel te behalen moet er binnen een jaar gewerkt worden aan een zestal criteria. En aan één van de criteria dragen wij dus al bij, inkoop door de gemeentelijke organisatie van fairtrade. Maar er kan nog meer worden ingekocht dan koffie en thee alleen. De komende maanden wordt dit verkend en waar mogelijk ingekocht. Ik hou jullie op de hoogte!

Over Fairtrade Gemeente
De titel Fairtrade Gemeente toont aan dat een lokale overheid, winkels, bedrijven, horeca, organisaties en inwoners samen zorgen voor meer eerlijke handel. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Jacobine Geel, oordeelt of gemeenten voldoen aan zes campagnecriteria. Fairtrade Gemeente Nederland is een initiatief van ICCO, Stichting Max Havelaar en Wereldwinkels en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij.

www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Den-Haag-gaat-voor-de-titel-Fairtrade-Gemeente.htm


Wil je meer weten over Fairtrade produkten?
www.maxhavelaar.nl/news/425/amsterdam-fairtrade-hoofdstad-van-nederland

Den Haag wil Fairtrade gemeente worden

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag wil Fairtrade gemeente worden

http://denhaagfm.nl/2014/10/26/den-haag-wil-fairtrade-gemeente-worden/

Duurzaamste hotel in Den Haag.

Dit bericht werd geplaatst op .

Hags duurzaam hotel.

http://denhaagfm.nl/2014/06/20/duurzaamste-hotel-staat-den-haag/

Haagse fairtrade zeep.

Dit bericht werd geplaatst op .

Haagse zeep maakt de wereld mooier en schoner.

http://denhaagfm.nl/2014/05/31/haags-zeepje-maakt-wereld-schoner-en-mooier/

Eerste Marks & Spencer food pilot in Den Haag

Dit bericht werd geplaatst op .

Marks & Spencer doet food pilot in Den Haag

http://denhaagfm.nl/2013/10/03/eerste-marks-spencer-food-pilot-in-den-haag/

Den Haag wordt Fairtrade !

Dit bericht werd geplaatst op .

Den Haag wordt fairtrade gemeente

http://denhaagfm.nl/2013/05/13/den-haag-wordt-fairtrade-gemeente/

.