.

Werkgroep in 's-Gravenhage

De werkgroep Fairtrade Den Haag bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers, gemeente Den Haag en de stichting Duurzaam Den Haag die zich inzet voor het behoudt van de titel “Fairtrade Gemeente”. Maandelijks komt de werkgroep bij elkaar voor afstemming en overleg bij Duurzaam Den Haag.

De oorspronkelijke bezetting van de werkgroep is inmiddels gewijzigd. Tijdens de titeluitreiking op 24 oktober 2015 hebben zich vier nieuwe leden aangemeld, waarvan nu één persoon nog actief is in de werkgroep. Helaas konden de andere leden het niet combineren met hun andere werkzaamheden. Halverwege het jaar is er ook een kennismaking geweest met een potentieel nieuw lid maar het werk voor de werkgroep was niet te combineren met haar werkzaamheden.

Begin 2016 is een nieuw Plan van Aanpak opgesteld. Dit plan is leidend voor de werkgroep.

De werkgroep onderhoudt ter informatie en inspiratie contact met diverse werkgroepen in het land. Dit jaar was er contact met Gouda, Arnhem, Bussum, Utrecht en Amsterdam. De werkgroep van Rotterdam is bij Den Haag op bezoek geweest ter inspiratie en wederzijdse uitwisseling van ervaringen. De Haagse werkgroep is op bezoek geweest bij de werkgroep van Wassenaar voor informatie over de lespakketten in de bibliotheek.

Wil jij meehelpen bij het op de kaart zetten van fairtrade in Den Haag? Of wil je fairtrade spotten in Den Haag bij bedrijven, instellingen, organisaties, winkels of horeca? Meld je aan via fairtradedenhaag@duurzaamdenhaag.nl

.