.

Media-aandacht in 's-Gravenhage

Het doel van Fairtrade Den Haag in 2016 is om meer bekendheid te genereren over fairtrade bij de Haagse inwoners en de zichtbaarheid van Fairtrade Gemeente in de stad te vergroten. Dit doen we door aan te sluiten bij bestaande evenementen zoals Movies that Matter, Earth Day, EnergieBeurs en Repair Cafe en door het zelf organiseren van evenementen zoals de Dutch Sustainable Fashion Week in Den Haag en een fair trade borrel voor MKB.

In 2015 is er een goede basis gelegd voor het behouden van de Fairtrade Gemeente titel. Er is een werkgroep, er zijn Fairtrade ambassadeurs en andere contacten die bereid zijn bij te dragen op projectmatige basis. Verder zijn er communicatiemiddelen, ondersteuning vanuit de gemeente, en samenwerking met Duurzaam Den Haag. De inventarisatie moet gecontroleerd, bijgehouden en waar mogelijk aangevuld worden,

De goede basis en het hebben van de titel geeft de ruimte om ons in 2016 als werkgroep te richten op bredere bekendheid van fairtrade bij de Haagse bevolking door ons op allerlei plekken en evenementen te profileren en fairtrade en Fairtrade Den Haag te promoten. Hierbij gebruiken wij een mix van het organiseren van eigen evenementen (bijvoorbeeld tijdens de Fairtrade weken) en het aanhaken bij bestaande evenementen die georganiseerd worden binnen de gemeente en/of wijken.

.