.

Bedrijven & Organisaties in 's-Gravenhage

Den Haag kent vele duizenden bedrijven en organisaties (zoals scholen, kerken, zorginstellingen en verenigingen). Daaronder is een groeiend aantal dat fair trade producten gebruikt bij hun eigen interne catering en dat ook naar buiten toe (via website, nieuwsbrief, in jaarverslagen etc.) laat weten. Het is echter niet eenvoudig om uit te vinden welke bedrijven en organisaties dat nu precies zijn. Dus als je zelf bij een bedrijf of organisatie werkt die iets met fair trade doet, of als je daarover iets gehoord hebt van anderen, laat het dan aan ons (de werkgroep) weten. Wij nemen dan graag contact op met dat bedrijf of die organisatie om hen bij onze verdere activiteiten te betrekken
(graag melden via het contactformulier op de Haagse home pagina).
Daarbij zijn wij ook geïnteresseerd in bedrijven en maatschappelijke ondernemingen die niet (alleen) producten gebruiken met het Max Havelaar/Fair trade Original keurmerk, maar (ook) producten gebruiken met een UTZ of Rainforest Alliance keurmerk of fair trade producten gebruiken die niet gecertificeerd zijn (zoals bijvoorbeeld direct trade koffie).

Extra: titel “Fairtrade School”
De werkgroep mag aan restaurants, kerken en scholen een speciale fairtrade titel uitreiken. De voorwaarden zijn door de landelijke organisatie Fairtrade Gemeente opgesteld. Zo moet een fair trade school zelf fair trade producten gebruiken. Daarnaast voert de school allerlei activiteiten uit om de leerlingen, ouders en leerkrachten vertrouwd te maken met eerlijke handel, kwaliteitsproducten en duurzaamheid. Op 24 juni 2015 heeft Wethouder Joris Wijsmuller namens de werkgroep aan de school “De Vrije Ruimte” de titel fair trade school uitgereikt. Met deze titel is de stad een fair trade ambassadeur rijker en de Vrije Ruimte is daarmee een voorbeeld voor andere scholen in de stad.

De Haagse stadsboerderijen zijn ook bezig met het verkrijgen van een fair trade titel en willen daarmee een koploper en rolmodel zijn voor kinderboerderijen in andere gemeenten.

.