Succesvolle fairtrade wandeling in samenwerking met Goudse horeca

Stichting Fairtrade gemeente Gouda heeft een nauw contact opgebouwd met horecaondernemer Herman Schoemaker van restaurant Bangkok City. Zijn restaurant verwerkt meer dan 18 fairtrade producten in meerdere gerechten. Herman is ambassadeur op horecagebied. Zo ontstond het idee voor een fairtrade wandeling langs horecagelegenheden in Gouda.

De wandeling

De inhoud van de wandeling was tweeledig:

1. Historische wandeling door het hart van Gouda.
2. Bezoek aan en ontvangst door horecaondernemingen met fairtrade producten.

De organisatie en met name de invulling was in handen van de horecaondernemers zelf.

De werkgroep Fairtrade Gemeente Gouda ondersteunde door:

- Publiciteit naar de kranten.
- Registratie en contact deelnemers.
- Opstellen draaiboek.
- organisatie persmoment i.s.m. Bangkok City.

De wandeling werd een succes

De deelnemers werden in Bangkok City ontvangen met een drankje en fairtrade gebakken banaan. Aan de wandeling was een prijsvraag verbonden. Bij elke horeca onderneming werd een letter gegeven die uiteindelijk het goede woord weergaven. De stemming bij de deelnemers zat er meteen in. De ontvangst in de horecazaken was geweldig.

Na afloop gaven zes deelnemers zich op om de werkgroep te ondersteunen met hand- en spandiensten. Hiervoor was een evaluatiekaartje ontwikkeld (kort en krachtig op ansichtkaartformaat). Gevraagd werd de wandeling vaker te organiseren.

De prijs, een gratis diner bij een van de horeca ondernemingen van de wandeling, werd uitgereikt in de koffiefabriek, een deelnemende horecaonderneming.

Kern van het succes

De kern van het succes is de samenwerking met onze horeca ambassadeur én door de organisatie van het evenement in handen te leggen van de horecaondernemers.