.

Ontmoet grondlegger van Fairtrade in Venray op 17 juni

Frans van der Hoff komt 17 juni naar Venray. Deze boerenzoon is  geboren in de Rips. Hij is een van de grondleggers van Max Havelaar. Hieruit is later de wereldwijde Fairtrade campagne gegroeit. Fairtrade zorgt ervoor dat o.a. de koffieboeren een gegarandeerd inkomen voor hun product ontvangen. Frans is nu nog steeds werkzaam als priesterboer/ontwikkelingswerker in Mexico, waar hij de koffieboeren aan een leefbaar inkomen helpt.

Frans van der Hoff vertelt in de foyer van de Venrayse schouwburg zijn verhaal en vooral hoe hij nu in 2019 nog steeds als priesterboer werkt.

Voor de pauze zal eerst Dr. Peter van Dam, senior Lecturer aan de UVA, historicus en schrijver van het boek “Wereldverbeteraars” de ontwikkeling van Fairtrade vanaf zijn oorsprong tot nu vertellen. Hoe verliep het van het eerste pak koffie dat alleen in de wereldwinkel te krijgen was tot de vele Fairtrade artikelen die in de schappen van de supermarkt liggen.

Als intermezzo kunt u genieten van Mexicaanse muziek

Venray is inmiddels 4 jaar Fairtrade gemeente. Meer dan 81 ondernemers en/of organisaties verkopen en gebruiken fairtrade producten binnen hun organisatie. Vooral veel horecaondernemers in Venray schenken Fairtrade koffie en thee. Ook in de Venrayse schouwburg kunt u tijdens de pauze Fairtrade koffie of thee gebruiken.

Maandag 17 juni om 20.00 uur in de foyer van Schouwburg Venray.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar het kernteam van Venray: info@venrayfairtrade.nl

Venray Peter van Dam Venray Frans van der Hoff

.