.

Hoe kun je meedoen?

Iedereen in Nederland kan meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne. Meedoen loont. Voor jezelf, voor jouw organisatie, maar vooral ook voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De meerwaarde van het meedoen is voor iedereen anders. Voor de een is dat het opbouwen van een groter netwerk en het opdoen van werkervaring. Voor de ander is dat promotie of het met trots kunnen laten zien welke fairtrade producten ze verkopen of serveren. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze via de campagne samen met andere bedrijven, winkels, inwoners en de lokale overheid lokaal werken naar meer eerlijke handel.

Bestel_Brochure maak ook heel Nederland fairtrade

Je doet mee door zelf fairtrade producten te verkopen of te gebruiken en dat actief uit te dragen. Daarnaast kun je lid worden van de kerngroep in jouw gemeente die actief andere mensen en organisaties in de gemeente stimuleert om ook te kiezen voor fairtrade.Ook jij kan een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

Doe je mee? Klik dan hier voor de algemene handleiding ‘Maak ook jouw gemeente fairtrade’. Deze handleiding helpt om invulling te geven aan de bovenstaande criteria.

Ben je enthousiast, meld je dan nu ook aan als:

Mocht je vragen hebben over hoe jij een bijdrage kunt leveren neem dan contact op met info@fairtradegemeenten.nl

.