Fairtrade Gemeente Venlo benadert buurgemeenten en bedrijven

Venlo gedraagt zich als een ware fairtrade ambassadeur. De burgemeester zet zich in om ook buurgemeenten zover te krijgen voor de titel Fairtrade Gemeente te gaan.

Op dinsdag 23 juni ontvingen vijftig bestuurders van de overige zes buurgemeenten (Beesel, Bergen, Gennep, Horst a/d Maas, Peel en Maas, en Venray) een Fairtrade Gemeente promotiepakket van Burgemeester Scholten van Venlo. Hij doet dit tijdens de regiotafelbijeenkomst in ‘t Raodhoes in Blerick. De weken erna besteden burgemeester en wethouders ook in afspraken met bedrijven en organisaties in Venlo aandacht aan fairtrade.

De gemeente Venlo en de Stichting FAIRliefd bood ter inspiratie heerlijke fairtrade koffie, thee en chocolade aan. Bovendien ontvingen de aanwezigen een plattegrond van deelnemers aan de EerlijkWinkelen route in de Beste Binnenstad Venlo en een aanbiedingsbrief.