.

Criteria Fairtrade Provincie

Fairtrade Provincie is een eervolle titel die aangeeft dat een provincie bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade.

Als provincie kun je de titel Fairtrade Provincie bemachtigen wanneer je voldoet aan vijf campagnecriteria.

 Icoon_1_Lokale werkgroep
Een werkgroep stimuleert fairtrade

De provincie heeft een werkgroep die de campagne in de eigen provincie trekt. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van het provinciebestuur, Fairtrade Gemeenten in de provincie en bedrijven en organisatie uit de provincie.

 Icoon_2_Gemeente
Het provinciebestuur kiest voor fairtrade

Het provinciebestuur committeert zich aan de campagne Fairtrade Provincie. Het bestuur neemt dit op in hun beleid en de provincie koopt fairtrade in.

 Icoon_3_Provincie_FTG
Fairtrade gemeente in de provincie

In de provincie is 75% van de gemeenten actief in de campagne. 45% van de gemeenten in de provincie heeft zelfs de titel Fairtrade Gemeente behaald. Let op: voor provincies met meer dan 50 gemeenten geldt een uitzonderingsregel.

 Icoon_4_Provincie_Stimuleren_FT
Subsidierelaties bedrijven en organisaties

Bij bedrijven en organisaties waar de provincie banden mee heeft stimuleert de provincie actief het gebruik van fairtrade producten.

 Icoon_5_Media
Media aandacht

Regelmatig krijgt de campagne voor Fairtrade Provincie aandacht in provinciale media. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een provinciale fairtrade actie, een besluit van het provincie bestuur of het behalen van een nieuw criterium.

Ook jij kan in jouw regionale gemeenschap een steentje bijdragen om de criteria te behalen.

Doe ook mee

.