Amsterdam viert 10 mei World Fair Trade Day

Vandaag, zaterdag 10 mei, is het World Fair Trade Day 2014. Amsterdam wil Fairtrade Gemeente worden. Daarom konden Amsterdammers vandaag op verschillende plaatsen kennismaken met fairtrade producten.

Om 11.00 uur vond een professionele koffieproeverij plaats in de verschillende vestigingen van Starbucks. In De Hallen Amsterdam konden Amsterdammers vanaf 13.00 uur genieten van een Fairtrade Zomerproeverij met theater. Met de activiteiten startte Amsterdam een campagne om Fairtrade Hoofdstad van Nederland te worden . Daarnaast was het de aftrap van een landelijke Fairtrade Gemeente Tour.

In De Hallen Amsterdam genoten voorbijgangers vanmiddag van een Fairtrade Zomerproeverij. Daarbij lieten theaterartiesten hen chocolade van Tony Chocolonely, bananen van PLUS Supermarkten en fruitsappen van Hero proeven. De Zomerproeverij trekt na vandaag door heel Nederland. Fairtrade Gemeenten nodigen hun buurgemeente uit om ook de titel in de wacht te slepen. Via de Zomerproeverij stimuleren zij inwoners, organisaties, maar vooral bestuurders in hun buurgemeente om ook te kiezen voor fairtrade. Als Fairtrade Hoofdstad in wording had Amsterdam de eer om als eerste de zomertour op bezoek te krijgen.