.

Media-aandacht in Groningen

Er is veel media-aandacht voor fairtrade in Groningen. Naast interviews op radio en televisie, advertenties en persberichten zijn er ook evenementen georganiseerd.
In 2008 organiseerde Groningen de eerste Fairtrade Vakbeurs van Nederland met veel media aandacht. 350 Belangstellenden bezochten de Fairtrade Vakbeurs en ruim twintig vertegenwoordigers van fairtrade producten lieten hier hun waar zien, van koffie tot handtassen en kunst.
Tijdens de Serious Request-actie van 3fm in 2009 sloeg fairtrade 2 vliegen in 1 klap in Groningen: fairtrade verkopen voor het goede doel. Bij het Glazen Huis verkocht burgermeester Rehwinkel fairtrade chocolademelk en tony Chocolony repen om hiermee geld op te halen voor de Serious Request actie. De actie bleek een succes, wat niet onopgemerkt bleef door de media.
Sinds 2009 heeft Groningen haar titel steeds mogen verlengen en timmert nog steeds aan de weg nog meer "fairtrade" te worden. Een mijlpaal kwam vanuit de Hanze Hogeschool, zij behaalde als eerste hogeschool van Nederland de titel Fairtrade Hogeschool.
In 2013 vierde Groningen haar Lustrumfeest als Fairtrade Gemeente met een Fairtrade evenement op het Waagplein en een Fairtrade diner voor werkgroepleden uit den lande.

.